Gott om övernattningsplatser för hemlösa

Det dåliga vädret bidrar till att trycket på övernattnings platser för hemlösa nu är högre än normalt vid den här tiden på året.

Men trots det ökade trycket finns det gott om övernattningsplatser säger Carl-Olof Emanuelsson på Kommunens placeringskansli.

Just nu så finns det omkring 40 lediga övernattningsplatser för hemlösa runt om i stan. Den goda tillgången kan förklaras med kommunens tidigare satsningar på boenden för hemlösa.

Sedan 2003 så har det tillkommit 450 nya platser, 250 på Tillfället och Allmännyttan har skakat fram ytterliggare 200 platser i sina fastighetsbestånd. I hela Göteborg finns det omkring 2000 övernattningsplatser att tillgå.

Men trots att antalet boenden för hemlösa har ökat kraftigt under de sista åren så är det för tidigt att säga att man har löst problemet för alla som saknar ett permanent boende, men man är på god väg, säger Carl-Olof Emanuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".