Volvoaktien kraftigt ner trots vinst

Volvos aktie föll kraftigt efter morgonens rapport när handeln på Stockholmsbörsen öppnade. Efter 10 minuters handel var aktien ned 7 procent.

I rapporten redovisades en lägre vinst än vad analytikerna räknat med för Volvo.

Vinsten efter finansnetto är 5,97 miljarder kronor för årets andra kvartal. Analytikerna hade förväntat sig en vinst på minst 6,62 miljarder kronor.

Men koncernchefen Leif Johansson ser positivt på framtiden. Trots nedgången i Nordamerika och en ofördelaktig valutautveckling menar han att det underliggande resultatet i koncernen är starkt.

Det finns en hög efterfrågan i andra delar av världen och Leif Johansson menar att utmaningen nu blir att lyckas leverera i takt med kundernas beställningar.

Och för att kunna möta utvecklingen på tillväxtmarknaderna i östra Europa och Asien ska Volvo till och med 2009 investera sammanlagt 1,7 miljarder kronor i Volvos motor- och växellådstillverkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".