42000 Volvobilar återkallas

Mer än 42000 av Volvos stadsjeepar XC 90 återkallas i USA. Orsaken är att kontrollera så att en kortslutning i batteriet inte kan orsaka en brand i bilen.

Problemen har uppstått när batteriet i bilarna har demonterats och det är det amerikanska trafiksäkerhetsverket som beslutat om återkallandet. De amerikanska bilarna ska kontrolleras och förses med en varningstext.

Det handlar om toalt 42 211 volvobilar av modellen XC 90, årsmodellerna 2004 och 2005.

Även om kortslutningen kan ske på de bilar som rullar i Sverige så är ingen återkallelse aktuell här utan än så länge nöjer sig svenska Volvo personvagnar med den information som redan gått ut till verkstäderna. Och XC 90-ägare som fått batteriet reparerat eller utbytt rekommenderas att kontrollera att veven till domkraften sitter på rätt plats.

USA är den absolut största marknaden för Volvos stadsjeepar men att detta skulle påverka Volvos varumärke negativt tror inte Bo larsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista