I kväll blir Ullevi grönt på nytt

Nu är snart Ullevis nya gräs på plats. Redan i kväll hoppas entrepenören att det ska vara klart.

Sedan Monster Jam-bilarna besökte Ullevi i början på juni så har gräset varit förstört och det har ställt till det för fotbollslagen som spelar där.

Men nästa år ska det inte bli något gräsproblem. Monster Jam-bilarna får bara komma tillbaka arenan om man kan garantera att gräset håller god kvalitet efteråt.

- Vi har lärt oss från detta året, men om det ändå blir problem så måste vi vara försäkrade om att vi snabbt kan lägga nytt gräs innan första fotbollsmatchen, säger arenachefen Anders Albertsson.

Holländare lägger gräset
Maskinerna går varma på Ullevi. Under ledning av holländaren Wilco Jakobs läggs ett nytt bättre och tjockare gräs ut på planen.

Sex allsvenska fotbollsmatcher, en europakvalmatch och tretton finalmatcher i Gothia Cup har spelats här på Ullevi sen monstertruckarna var här den nionde januari och gjorde gräset till hö.

Nästa match här spelas på tisdag och då ska gräset vara fint. För nu har Wilco Jakobs fått fart på gräsläggningen.
- Det var segt första dagen, men nu går det bättre, säger han.
Wilco Jakobs hoppas vara klar redan i kväll, men senast blir det i morgon förmiddag säger han.

Ångrar inte galan
Det kostar Gotevent runt en miljon kronor att byta ut gräsmattan och trots den badwill man fått av att planen varit så dålig ångrar inte arenachefen Anders Albertsson att man tog hit Monster Jam-galan.

- Det var den första och största monsterjamen som någonsin gjorts i Europa. Sjuttio procent av publiken var tillresta turister och 60 000 besökare på en dag, det är ett väldigt bra evenemang, säger Anders Albertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista