Hysén saknar Göteborg

Tobias Hysén trivs inte i Sunderland. Troligen lämnar han klubben inom kort.

-Det blir Göteborg eller Stockholm om jag flyttar hem, säger Hysén till Aftonbladet.

Hysén och hans sambo har hemlängtan och managern Roy Keane är informerad.
--Vi har inte trivts jättebra och jag vet att det finns intresse från svenska klubbar. Jag har spelat i allsvenskan tidigare och haft väldigt roligt. Fotbollsmässigt är det klart att England är bättre, det kan jag inte hymla om, men det är ju allting annat också, säger han till Aftonbladets nätupplaga.

Hysén lämnade Djurgården för Sunderland förra sommaren.

Nu lutar det åt att han vänder hem till IFK Göteborg.
--Ja, jag har ju kopplats ihop med dem sedan 2002. Jag har ju all familj och vänner i Göteborg, så det vore ju bra socialt, säger han.

Hysén åkte inte med på klubbens träningsläger till Portugal i veckan. Det talar för att han inom kort flyttar hem till Sverige.

Till tidningen Sunderland Echo säger managern Roy Keane: -”Toby” är sugen på att flytta hem och jag tror att det blir så. Det är viktigt att vi har ett sammanfogat lag och att alla drar åt samma håll. Därför låter vi ”Toby” gå och han diskuterar just nu med en svensk klubb, säger Keane till Echo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista