SKTF stämmer fastighetsbolag

SKTF stämmer ett fastighetsbolag i Göteborgsregionen eftersom företaget avstängt en anställd sedan hennes sambo blivit dömd för ekonomisk brottslighet, som delvis drabbat fastighetsbolaget.

Den 41-åriga kvinnan skickades hem helt utan förklaring och fick sedan inte återvända till sitt jobb. Hon avskedades aldrig men lönen uteblev och SKTF vill nu att företaget ska betala ut drygt 200000 kr för utebliven lön och semesterersättning.

Fackets jurist Anders Hult är frustrerad över hur fastighetsbolaget skött sig gentemot deras medlem.

Den 41-åriga kvinnan drabbades ytterligare när hon förutom att hon mådde dåligt på grund av hur hon behandlats och de umbäranden som utebliven lön innebär, dessutom hamnade i konflikt med försäkringskassan när hon blivit sjuk.

Försäkringskassan gick på fastighetsbolag uppgifter om att kvinnan inte längre var anställd trots att arbetsgivaren har bevisbördan och måste visa upp avskedshandlingar. Därför sänktes den 41-åriga kvinnans sjukpenning till noll och gjorde en svår situation värre. Kvinnans konflikt med Försäkringskassan kommer också att avgöras i en separat rättegång.

Västekot har sökt fastighetsbolaget för kommentar utan framgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista