Gais nära skräll i regnoväder

Gais såg länge ut att ta en skrällseger mot Halmstad men en kraftig Halmstadforcering den sista halvtimmen och ett självmål snuvade GAIS på segern. 2-2 i regnvädret var nog båda lagen nöjda med.

Det såg länge ut som att det inte skulle bli allsvensk fotboll i Halmstad på måndagskvällen pga det kraftiga regnet men man tog ett sent beslut om att skjuta upp matchstarten till 20.30.

Halmstad, för kvällen utan avstängda Dusan Djuric, lyckades dock inte alls i regnet och Gais kunde gå till halvtidsvila med 1-0 i ryggen efter mål av Anton Holmqvist.

Ipke Epong kunde i den andra halvleken ge gästerna ledningen med 2-0 på straff och då trodde nog många att Halmstads förlustnolla på hemmaplan skulle spricka.

Halmstadspelarna stod dock för en imponerande sista halvtimme där man hade en otrolig press på Gais hemmaplan men matchen kunde ha slutat hur som helst och 2-2 kändes rättvist.

Halmstad - Gais 2-2 (0-1)
0-1 Tobias Holmqvist (43), 0-2 Ikpe Ekong (52), 1-2 Magnus Arvidsson (61), 2-2 självmål (75).

Varningar, Halmstad: Martin Fribrock, Sebastian Johansson. Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 8 292.
 
Superettan

Örgryte - Jönköping södra 0-0

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista