Ungdomsgäng anlade bränder i Angered

Polisen kommer att göra tekniska undersökningar i Andered idag, efter nattens händelser. Ett tiotal ungdomar drog runt i natt och anlade bränder och slog sönder fönster.

Polisen har också fått larm om skottlossning, men den uppgiften är inte bekräftad.
Femton polispatruller spanade i området och ett fyrtiotal brandmän från fyra stationer ryckte ut för att släcka bränderna som flammade upp på flera ställen, mellan klockan två och fyra i natt.

Bland annat fick nästan 80 personer evakueras från ett hus, på grund av rökutveckling. En person blev lindrigt rökskadad.

Aktivitetshus totalförstört
– Det är väldigt sorgligt eftersom det har investerats och satsats så mycket här i Gunnared, säger Gladys Janelli som bor i området.

Hon tänker speciellt på ett aktivitetshus som heter Eklövet, där de äldre har väveri och keramik, som har blivit totalförstört.
– Det är väldigt ledsamt att de ger sig på det, säger Gladys. 

”Förhoppningsvis en engångsföreteelse”
Polisen hade på måndagens förmiddag inte gripit någon misstänkt.
– Vi kommer göra en omfattande teknisk undersökning. Det är ett stort område och mycket bevis att samla in så det lräver mycket resurser, säger Max Olsson som är yttre befäl i Göteborg.

– Det är absolut inget som är specifikt för Lövgärdet. Det är ingen trend utan en händelse som är separat och inte något större problem vi har här i området, vi får hoppas det var en engångsföreteelse, säger Max Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista