Polisfacket kritiserar namnutlämning

Att samtliga anställda vid polisen i Västra Götaland fått sina namn utlämnade till en kriminell 33-åring ser Polisförbundets ordförande i Västra Götaland, Per-Åke Hammarnäs, mycket allvarligt på.

Samtliga anställda vid polisen i Västra Götaland – 3 700 personer – har fått sina namn utlämnade till en kriminell 33-åring. Det har vi berättat i Västekot tidigare idag – liksom att saken nu är föremål för en intern utredning.

Synnerligen allvarligt
– Jag tycker det är synnerligen allvarligt att enskilda personer med onda avsikter får ut namn på polismän, säger Per-Åke Hammarnäs som är ordförande i Polisförbundet.

– Organisationen är enig om att det känns hotfullt, syftet är ju att utöka påtryckning genom hot eller våld mot enskilda poliser, säger Hammarnäs.
Problem att handläggare inte är utbildade
Hammarnäs lägger skulden på polisledningen - och det faktum att allt fler inom polisenväsendet inte har någon polisiär utbildning.
– En sån här begäran ska inte skickas till en enskild handläggare. Man ger dessa handläggare, som inte har någon polisiär erfarenhet, uppdraget att handlägga dessa ärendena, vilket är fel, säger Hammarnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista