Ännu en brand i Angered

Ännu en skola i Gunnared eldhärjades igår kväll. Vid kvart över åtta kom larm om en brand Långmosseskolan på Salviagatan i Gårdsten. Branden fick SDN Gunnared att skärpa bevakningen igår kväll.

Inte många dagar efter att allaktivitetshuset Eklövet i Lövgärdet förstördes i en anlagd brand och ytterligare skolor eldhärjades så har nuännu en skola i området utsatts för brandattentat.

Men skadorna på Långmosseskolan i Gårdsten blev endast marginella eftersom räddningstjänsten snabbt var på plats och kunde släcka.

Enligt polisens krimjour i Göteborg har ett fönster till skolan antingen krossats eller brutits upp och något har kastats in som startat branden. Det är för tidigt att säga om gårdagens brand i Gårdsten har något samband med de tidigare bränderna i Lövgärdet polisen ska nu göra en teknisk undersökning för att försöka få närmare svar.

Men händelsen har fått Gunnareds stadsdelsnämnd att skärpa bevakningen. Till TT sa informationschef Rolf Svensson igår kväll att man kommer ha flera bilar som patrullerar kring stadsdelens skolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista