Man greps för husbilsinbrott - igen

Polisen grep inatt en man som gjort inbrott i en husbil i Kåsjön. Mannen visade sig vara samma person som greps för ett liknande brott i Rödbo i Kungälv den 24 juli i år.

Mannen kunde inte vid det förra brottstillfället kopplas till brottet, eftersom han gjort sig av med stöldgodset när polisen kom. Bevisningen ansågs för svag för att åklagaren skulle kunna begära mannen häktad.

Två liknande brott
Imorse hade en tysk familj, en man och en kvinna, inbrott i sin husbil under tiden de ligger och sover. Tjuven får med sig kontanter.

Den 24 juli gjorde mannen ett liknande brott. Det var en tysk familj som hade ställt sin husbil på en parkering. De vaknade mitt i natten av att någon var inne i bilen.

Polisen förtegen
Nu är polisen förtegen om gripandet imorse och hur utredningen kommer gå vidare.
– Vår erfarenhet är att det är ett fåtal personer som begår många av brotten av den här typen. Som förra året när vi fick tag på tre personer, då hade vi ovanligt få vägrån och inbrott i husbilar och husvagnar, säger Mats Glansberg på polisen.

Mannen sitter anhållen och förhör pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista