Hopp om bättring på Keplers gata

Flera gånger har Västekot berättat om Keplers gata 34 till 56. Fastigheten har flera fel och brister som aldrig åtgärdats trots flera protester från hyresgästerna. Det har varit nära att huset tvångsförvaltas men nu ger en ny ägare hopp om bättring.

Tidigare ägaren Nonius fick i våras i uppdrag av hyresnämnden att förbättra underhållet på huset, annars hotade tvångsförvaltning. Ingenting gjordes och istället såldes fastigheten i mitten av juli till fastighetsbolaget Thelander&Östling.

I tre veckor har den nya ägaren Thelander&Östling ägt fastigheten och de säger att den ska rustas upp. Men än så länge har inget hänt. Jan-Erik Apelgren bor på Keplers gata 34.

--Nej, inte mer än att buskarna har klippts, men jag hoppas att det blir bättre nu när de nya ägarna kommer. Jag tror det, jag har hört gott om dem, säger han.

De nya ägarna Thelander & Östling säger att de ska åtgärda felen på fastigheten. Fred Östling på nya ägaren Thelander och Östling säger att arbetet redan är igång.

- Redan innan vi köpte fastigheten har vi gått igenom vad som behöver göras med den. I slutet av augusti kommer det vara byggnadsställningar på hela kåken, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista