Boende på Forellen får stanna

De äldre på seniorboendet Forellen i Partille behöver inte flytta. I våras berättade vi att det kommunala bostadsbolaget Partillebo ville tvinga elva äldre hyresgäster att flytta. Detta för att göra om deras lägenheter till korttidsboende för att vårda äldre sjuka.

Men nu behöver de äldre alltså inte flytta, men det har ingen berättat för dem och Partillebo försöker fortfarande locka Forellens boende att flytta.

Ester Jerlehag är en av de boende.
- Pär Linder borde komma hit och säga att vi har fått rätt, att vi inte behöver flytta, säger hon.
Pär Linder som Ester Jerlehag pratar om är Partillebos Vd och den som bestämde att de äldre skulle tvångflyttas.

Erbjudanden fortsätter
Tanken på en flytt har oroat de äldre och vad de upplevt särskilt stressande är att Partillebo regelbundet har skickat erbjudanden om att flytta till andra lägenheter. Och det är något som Partillebo tänker fortsätta göra trots att det inte längre rör sig om en tvångsförflyttning.

Tänker bo kvar
Av de elva lägenheter på Forellen som Partillebo ville åt står nu två tomma. En person som bodde tillfälligt på boendet har flyttat och en annan avled. Ytterligare boende som inte trivs kommer att flytta i december, men samtiliga andra bor kvar. Och det tänker de fortsätta att göra. Så här säger Clairy Kämpes, en av de boende.

- Varför ska man flytta när man är så gammal? Vi har fått lov att få bo här och har gjort allt för att få flytta hit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista