Nioåring föll i vattnet på Liseberg

En nioårig flicka föll i vattnet sedan hon ramlat ur en båt i åkattraktionen Kållerado på Liseberg. Flickans vuxna syster hoppade efter när hon såg vad som hände och tillsammans med Lisebergs personal lyckades hon få upp flickan på torra land igen. Flickan ska ha klarat sig oskadd.

Flickan ställde sig upp i båten för att undvika att hamna under ett vattenfall. Då fick hon en knuff som gjorde att hon ramlade i vattnet. Lisebergs jourhavande parkchef Daniel Lindberg säger till GT att personalen agerade snabbt med att stoppa efterföljande båtar och att det därför aldrig var någon fara för flickan.

Det här är den första allvarliga olyckan på Liseberg i år, men förra året inträffade flera olyckor av den här karaktären på Liseberg. I juli 2006 skadades 21 personer lindrigt när två berg- och dalbanetåg krockade. Tre månader senare skadades en kvinna allvarligt sedan hon fått panik och klivit ur båten på vattenattraktionen Flumeride.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista