Vattenläcka i Gamlestan

De hushåll som blev utan vatten som en följd av den stora vattenläckan i Gamlestan i förmiddags ska nu ha fått sitt vatten tillbaka. Det uppger Göteborg vatten.

Men fortfarande ställer vattnet till stora problem för trafiken. Först vid 20-21 tiden måndag kväll beräknas trafiken flyta på igen.

När den 70 centimter breda matarledningen för dricksvatten gick sönder i förmiddags märktes det i många göteborgares vattenkranar.

Orsaken är att Alelyckans vattenverk tvingades dra ner på det utgående vattentrycket så att det blev möjligt att stänga ventilerna och på så sätt få stopp på vattnet till det läckande vattenröret i gamlestan.

Det var vägarbetare som borrade ner en stolpe till ett vägräcke som träffade vattenledningen som sprang läck. 

Översvämningen stoppar trafiken från Gamlestads torg ner mot Marieholmsgatan. Detsamma gäller avfarten från 45:an mot Slakthusgatan.

Men när vattnet väl har pumpats bort så ska trafiken kunna släppas på igen. Själva området där vattenröret gått sönder var redan sedan tidigare avspärrat för entrepenadarbeten och därför kommer inte rörreparationerna påverka trafiken något ytterligare.

När det gäller vattentillgången så uppger Göteborg vatten att man har tillräcklig kapacitet i andra rör för att förse hushållen med vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista