Ihjälkörd efter motorstopp

En lastbilschaufför från Polen avled igår kväll sedan han blivit påkörd vid Tingstadstunneln. Lastbilschauffören hade fått motorstopp vid tunnelns norra utfart och klev ur sin bil för att sätta upp en varningstrinagel när han blev påkörd. Han flög över ett staket och ner på körbanan under, ett fall på fem meter.

Olyckan inträffade vid 19.30-tiden på måndagskvällen och polisen trodde inledningsvis att det rörde sig om ett självmordsfall då mannen hittades på vägbanan nedanför den havererade lastbilen. Den andra förarens bil har tagits i beslag av polisen, men det finns i nuläget inga misstankar om brott.

--I och med att det är allvarliga personskador sker det alltid en utredningen om vållandedelen. Men här är det en samling olyckliga omständigheter som leder fram till detta, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".