Mordförsök på Hisingen

Fyra män i 30-årsåldern greps på bar gärning vid tretiden i natt när de misshandlade en man i 25-årsåldern svårt utanför en klubb vid Ångpannegatan på Hisingen. Polisen betecknar det som mordförsök.

25-åringen fick bland annat skärskador och fördes till Östra sjukhuset.

Alla fem inblandade personer är kända av polisen och tillhör olika kriminella gäng, enligt polisen.

– Samtliga inblandade är kända av oss sedan tidigare. De kommer från två olika konstellationer som har koppling till gängkriminalitet, säger polisen till TT.

Flera kriminella gäng huserar i den här delen av Hisingen. I slutet av juli hittades en död man på en gata i området. Polisen utgår från att mannen mördats men ingen har kunnat knytas till brottet.

I januari mördades en 35-årig man i en lokal som tillhör ett kriminellt gäng på Ångpannegatan. Tre män har åtalats för mordet som startade med att offret kritiserade en tatuering en medlem i gänget hade. Mannen misshandlades med en kofot och knivhöggs innan han lämnades att dö utomhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".