Fängelse och psykvård för gängmord

Tio års fängelse respektive rättspsykiatrisk vård blev domarna för de två män som anklagats för att i januari ha dödat en 35-årig man på Ångpannegatan på Hisingen i Göteborg. En 26-årig man dömdes till tre år fängelse för bland annat grov misshandel av offret.

Bråket uppstod när 35-åringen, som var tautuerare, kommenterade en tatuering som en 27-årig man från Kortedala hade, vilket ledde till att han slogs medvetslös av 27-åringen. En 25-årig man från Mölndal ska sedan ha slagit den avtuppade mannen med en kofot i huvudet. Slutligen stack en 23-årig man från Hammarkullen offret i magen med kniv. Innan 35-åringen, delvis avklädd, bars ut och lämnades att förblöda i den stränga vinterkylan.

Ytterligare tre personer dömdes i Göteborgs tingsrätt för skyddande av brottsling och olovligt förfogande i samband med brottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista