"I dag uppskattar jag att ha tråkigt" misshandeln förändrade Andreas

I en serie inslag den här veckan har vi berättat om det ökade våldet. Antalet polisanmälningar om misshandel har gått upp med nästan tjugo procent på två år i Västra Götalands län. För Andreas Averby från Göteborg ändrades livet brutalt en augustinatt för fyra år sedan.

Efter att ett gräl uppstod på spårvagnen misshandlades Andreas och hans två kompisar. Andreas skadades värst, fick bland annat blödningar i hjärnan och låg i respirator i två veckor. I dag är han fysiskt så återställd han kan bli, men han har förlorat ett öra, lukt- och smaksinnet och utbildningen till kock har därmed blivit värdelös. Även psykiskt har det tagit tid att återhämta sig.

I dag jobbar andreas 25 procent på stödcentrum för unga brottsoffer i Göteborg, heltid kommer han aldrig att kunna arbeta och för Andreas har synen på livet förändrats helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista