Läs mer om öppet hus

Läs mer om Öppet Hus

Öppet hus i Göteborg!

På lördag, den 6 oktober, är alla radiolyssnare välkomna att besöka Sveriges Radio och SVT:s nya hus Kanalhuset. Ta chansen att se ett av Europas modernaste radiohus från insidan. Dörrarna står öppna mellan klockan 10.00 och 17.00.

Programmet börjar redan utanför huset, där Radioapan och ett ambulerande fik finns på plats. Det gör även Radiohjälpens Världens barn, som bland annat bjuder på målning av små ansikten.

Promenaden börjar i entrén. På första och andra våningen visar medarbetare från SVT sina produktioner bland annat Andra Avenyn. Besökarna är också välkomna in i Västnyttstudion.

Promenaden fortsätter upp till Kanalhusets fjärde våning. Här finns Sveriges Radio Göteborgs lokaler som har en hänförande utsikt över älven! Här finns programledarna Hasse Andersson, Peo Wenander, Peter Stenberg och Lena Rångeby på plats. Här finns också nyhetsreportrar som kan svara på frågor och visa hur modern radioteknik fungerar. Varje halvslag direktsänds Västekot och man kan på plats se hur trafik- och serviceredaktionen arbetar. Här finns även P1 program som Språket samt SR Sisuradio.

Härifrån sänder också Morgonpasset i P3 fram till kl 12.00.

Från radion fortsätter turen ner till SVT på första våningen. Där visar redigerare hur man trollar fram specialeffekter. Turen fortsätter därifrån in i Sveriges Radios stora moderna musik- och teaterstudio. Här finns programledaren Lasse Swahn som låter besökarna känna på hur det är att vara med i Ring så spelar vi. Man har också möjlighet att ställa frågor till kunskapspanelen i Alltinget.

Därefter fortsätter promenaden in i SVT:s stora tv-studio, och vidare till monteringshallen. Här kan man avsluta med att ta en kopp kaffe och se några av SVT:s största program på webben.

Så hittar du till Kanalhuset: Adressen är Pumpgatan 2, Lindholmen, Norra Älvstranden i Göteborg. Du åker enklast hit med stombuss 16 till hållplatsen Pumpgatan. Ett annat alternativ är att åka med Älvsnabben till Lindholmspiren och ta en promenad därifrån till Kanalhuset. Den bilburne hittar parkeringar på olika platser på området.

På  finns kollektivtrafikens turlistor, vägbeskrivningar och kartor över området och dess parkeringar

Undrar du något? Slå oss en signal på 031-83 70 00.

Välkommen!

Här kan du läsa mer om SVT:s program under det öppna huset:  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".