Gräsbyte på Valhalla ger miljonsmäll

Det nya konstgräset på Valhalla idrottsplats måste läggas om, trots att det bara är ett år sen som planen blev klar.

Ombyggnadsarbetet innebär en miljonsmäll för GotEvent och träningsproblem för elitlagen i Göteborg.

Den nya konstgräsmattan på Valhalla har blivit tuvig och vågig och är inte längre så jämn som den borde vara.

Svenska Fotbollförbundets matchdelegater har fått inspektera planen inför varje match i damallsvenskan och superettan för att godkänna underlaget.

Under mars 2008 ska konstgräset på Valhalla därför läggas om och det innebär att elitfotbollslagen i Göteborg under en dryg månad inte kan använda den ENDA konstgräsplan i Göteborg som har värmeslingor.

Det var allt regnande i somras som fick gruset under Valhalla-arenan att röra sig och ge sig iväg - marken intill Mölndalsån är svår att bygga på och sättningar har gjort att planen måste ges en speciell lutning plus att värmeslingorna gör det extra komplicerat.

Circa 1 miljon kronor får kommunala GotEvent punga ut med eftersom inget tyder på att vågorna i den ojämna mattan är entreprenörens fel - i den kostnaden ingår också ett nytt pumpsystem för att förhindra översvämning från Mölndalsån.

GotEvent hoppas att ombyggnaden av Vallhalla IP ska vara klar till seriestarten 2008.

I år har Göteborg FC och ÖIS spelat sina hemma-matcher där - nästa säsong vill också Qviding till Valhalla.

De andra elitfotbollslagen, inklusive IFK Göteborg, har under försäsongen tränat och spelat en hel del på Valhallas uppvärmda konstgräs när det varit snö och minusgrader - något som alltså blir omöjligt under en dryg månad från början av mars 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".