Falska elräkningar drabbar bostadsrättsföreningar

Falska elräkningar från ett bolag som kallar sig Elkraft har nu börjat dyka upp i Göteborg. Det är främst bostadsrättsföreningar som någon försöker lura. Totalt handlar det om mellan en halv och en miljon bluffakturor som har skickats ut i hela landet.
Falska elräkningar från ett bolag som kallar sig Elkraft har nu börjat dyka upp i Göteborg. Det är främst bostadsrättsföreningar som någon försöker lura. Totalt handlar det om mellan en halv och en miljon bluffakturor som har skickats ut i hela landet. En av de senaste exemplen är HSB:s förening Torslanda Centrum som fick en falsk elfaktura på dryggt femtusen kronor från elkraft strax före jul. Än så länge så är det bara bostadsrättsföreningar som har anmällt de falska elfakturor till Konsument Göteborg och ingen av dem har betalat bluffakturan, säger elrådgivaren Annika Källvik på Konsument Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".