Kvinna dömd till tio års fängelse för mord

Tio års fängelse blev domen för en 59-årig kvinna för mordet på en man utanför Vårgårda i augusti.

Hon har hela tiden nekat till anklagelserna. Alingsås tingsrätt ansåg dock i sin dom att bevisen inte kan tolkas på annat sätt än att hon misshandlat mannen till döds. Bland annat fanns hennes hand- och fotavtryck i blod från mannen. Hon har inte kunnat förklara fynden.

Mannen var i 70-årsåldern. Han hittades död på golvet i sin bostad söndagen den 5 augusti i år. Enligt den rättsmedicinska undersökningen hade han tillfogats tiotals skador på kroppen.

Mannen och kvinnan hade en relation och hon övernattade ibland i ett gästrum. Så hade även skett natten till lördagen, och hon hävdar att mannen låg i sin säng och såg på tv när hon åkte därifrån på lördagen. Därefter hade hon inte besökt huset.

På söndagen hittades mannen död av en granne. Det var en son till mannen som larmat då han inte fått telefonkontakt med pappan.

Tingsrättens uppfattning är att kvinnan under ett gräl tappat besinningen och överfallit mannen, som var sjuklig.

Kvinnan ska betala 50 000 kronor i skadestånd till vardera av mannens två barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".