Häktad erkänner styckmord

Tingsrätten i Halmstad beslutade i dag att häkta de två män som suttit anhållna misstänkta för styckmord på en 22-åring i Halmstad.
När häktningsförhandlingarna inleddes erkände 46-åringen att han slagit ihjäl och styckat mannen. Men han hävdade att han handlat i nödvärn efter att ha blivit attackerad med kniv av 22-åringen. Trots påståendet om knivattacken hävdade åklagaren att utredningen inte har kommit fram till något klart motiv för mordet. Åklagaren begärde 46-åringen häktad för mord samt brott mot griftefriden. Den andre misstänkte mannen, en 28-åring, nekade till brott. Men efter en timmes förhandling beslutade tingsrätten att häkta även honom. Han är på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefriden samt grovt skyddande av brottsling. Tingsrätten beslutade också att belägga samtliga parter med yppandeförbud.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".