Satsningar på närsjukvården i centrala och västra Göteborg

Mera resurser till psykiatrisk vård, bättre tillgänglighet till läkare på vårdcentraler, två nya vårdcentraler och mer arbete för överviktiga barn. Det är några av de områden som det kommer satsas på i centrala och västra Göteborg under nästa år enligt ett beslut från hälso- och sjukvårdsnämnden för centrala och västra Göteborg.

– Det är regionens resursfördelingsmodell som nu innbeär att Göteborg får mer pengar, det säger Karin Greenberg (c) som är andra vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 för centrala och västra Göteborg.

– Eftersom vi har en befolkningstillväxt och dessutom många äldre som bor här så får vi också mer pengar än de kommuner som inte har någon befolkningstillväxt, säger hon.

Två nya vårdcentraler kommer att öppnas, en i Kungsladugård och en vid Opaltorget i Västra Frölunda.

Vidare vill man bland annat förbättra tillgängligheten till sjukvårdsrådgivningen, öppna sjukvårdsrådgivning för barn upp till två år, förstärka ungdomsmottagningarna och starta en ny Mini-Maria som arbetar med missbruk bland unga. Totalt ligger budgeten för nästa år på 3,9 miljarder kronor för centrala och västra Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".