Sista grönytan i Kallebäck försvinner

Nu försvinner den sista grön- och lekytan i Kallebäck i sydöstra Göteborg. Trots att många som bor i området protesterar. Byggnadsnämnden kommer med största sannolikhet att gå på stadsbyggandskontorets linje och ge klartecken till en ny livsmedelshall på den gamla bollplanen mitt i Kallebäck.

Bollpanen ligger utefter Mejerigatan brevid de gamla så kallade hawaiikåkarna.

Och när nu bollplanen försvinner till förmån för en 1000 kvadratmeter stor livsmedelshall så finns inte längre några egentliga grön och lekytor kvar i själva Kallebäck.

En stadsdel som ju sedan länge är inringad av stadsmotorvägar, järnvägen och samt de höga berget i söder.

Skogsområdet Tån som ligger upp mot Riksväg 40 och som är sammanbunden med bokskogsdungen vitsipedalen är redan exploaterad och snart klar för inflyttning.

Därmed blir Kallebäck ännu ett område i Göteborg där stadsbyggandspolitikernas förtätningspolicy raderar ut ex vis gamla invanda grönområden och lek och bollplaner.

Många boende i stadsdelar som Kallebäck har motsatt sig förtätningar som inskränker på grönområden men ofta har protesterna bara inneburit att byggplanerna skjutits upp nåt år eller ett par.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".