Goodjets anställda får lön inom två veckor

En konkursförvaltare har under dagen tillsatts för att ta hand om skuldtyngda flyresearrangören Goodjet. Det kan bli slutet på en lång väntan på pengar för dom anställda som inte fått ut någon lön sedan november.
För Goodjets anställda verkar en konkurs vara den sista utvägen att få ut sina löner. För december månad har fortfarande ingenting betalats ut och när företaget nu försätts i konkurs kan de åtminstone få både decemberlönen och lön för uppsägningstiden från den statliga inkomstgarantin. Ännu är dock ingen av de anställda officiellt uppsagda från sina jobb. När de väl blir det väntar en månads uppsägningstid. Igår meddelade lågprisflygbolaget Goodjet i ett pressmeddelande att en konkursansökan skulle lämnas till Göteborgs tingsrätt under dagen. En begäran om konkurs faxades också till tingsrätten, men eftersom ett fax inte ger några originalunderskrifter kunde ingenting först göras åt den. Och i förmiddags väntade tingsrätten fotrtfarande på att ansökan skulle kompletteras. Nu har alltså ändå en konkursförvaltare kunnat utses och själva konkursförfarandet är igång. Bengt Hellberg på tjänstemannaförbundet HTF som företräder cirka 80 av Goodjets 120 anställda räknar med att hans medlemmar ska kunna få sina löner inom två veckor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".