Bombdåd mot åklagare i Trollhättan

En åklagare i Trollhättan fick ytterdörren till sin bostad bortsprängd vid halvåttatiden imorse. Ingen person kom till skada vid händelsen.

Åklagaren har lett flera större brottsmålsutredningar med kriminella MC-gäng inblandade.

I nuläget är brottsrubriceringen grovt olaga hot och grov allmänfarlig ödeläggelse. Det är okänt vilka som är gärningsmän och vad syftet med sprängningen har varit.

Enligt Trollhättepolisens operative chef, Jack Lennartsson, var det tomt i huset vid smällen och ingen människa kom till skada.

Polisen har nu släppt in bombhundar åklagarens hus. Syftet är att låta hundarna söka efter ytterligare sprängmedel, säger kriminalkommissarie Tord Haraldsson. Han berättar också att skadorna inomhus är mycket stora.

Förra året åtalade åklagaren en 27-årig man för grovt övergrepp i rättssak. Mannen utpekades av åklagaren som president för en lokalavdelning av den kriminella mc-klubben Bandidos.

För närvarande arbetar åklagaren med flera mål, bland annat en skottlossning i Lilla Edet där flera personer med koppling till det kriminella nätverket Brödraskapet Wolfpack är misstänkta. Flera personer sitter häktade misstänkta för bland annat mordförsök, medhjälp därtill och skyddande av brottsling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".