Nio av tio unga i Göteborg nöjda med fritiden

Göteborgsungdomars fritid är ofta meningsfull och aktiv visar en stor fritidsvaneundersökning som idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg gjort. Nio av tio unga är nöjda eller mycket nöjda med såväl livet som fritiden.
Kompisarna, TV´n och att lyssna till musik står högst i kurs. Det visar den undersökning som över 45 000 barn och ungdomar från årskurs 4 till gymnasiets slut har svarat på. Överlag är bilden rätt ljus men det finns också närmare 3 000 unga som säger sig sakna någon vuxen att tala med och över 7 600 unga får inte tillräcklig tid för sig själv. De unga rör mer på sig nu än vid den senaste undersökningen 1999. Särskilt styreketräningen har ökat. I grundskolan idrottar pojkarna överlag mer än flickorna. Populärast är fotboll, simning och gym. Bland pojkarna går det mycket tid bakom datorn. Flickorna sitter gärna på cafe´medan pojkarna oftare samlas i spelhallar, hamburgerbarer eller på någon av de fritidsgårdar som ännu finns kvar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".