Göteborg följer Migrationsverkets flyktingmål

Göteborgs Stad lovar att ta emot drygt 2800 flyktingar de närmaste två åren, om det behövs. Löftet klubbades idag i kommunstyrelsen.

Samtliga partier utom socialdemokraterna står bakom beslutet idag att skriva avtal med Migrationsverket om att ta emot drygt 2800 flyktingar under 2008 och 2009.

Socialdemokraterna menar att bostadssituationen är för ansträngd och vill därför minska mottagningen med drygt 800 personer till 2000 och istället öka kravet på andra kommuner att ta emot fler.

Men socialdemokraterna fick se sig överkörda av övriga partier, som vill hålla fast vid det antal som Migrationsverket föreslår, även om det kan resultera i trångboddhet i vissa fall.

– Det är dessvärre många kommuner i Sverige som säger exakt samma sak,  att de inte kan ta emot därför att bostadsmarknaden är ansträngd. Vart ska då dessa människor som fått asyl ta vägen, säger Kia Andreasson som är miljöpartistiskt kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".