Frölunda nollade Färjestad

Frölundas spel inför hemmapubliken har under hösten varit som en berg och dalbana.
I senaste matchen inför hemmapubliken blev det förlust med 0-4 och publiken buade ut sina favoriter. Mot Färjestad blev siffrorna de omvända och i sista perioden sjöng de 12 044 åskådarna på läktarna.

Det var en säker seger för Frölunda, men laget var inte fyra mål bättre än Färjestad. Den första perioden var mycket jämn och Färjestad skapade lika många målchanser som Frölunda. Skillnaden var att Ari Ahonen i Frölundas mål spelade mycket bra och tog allt som avlossades mot honom.

I den andra perioden avgjordes matchen när Frölunda gjorde ytterligare två mål. Där dominerade man totalt och Färjestad hade inte mycket att sätta emot.

Färjestad gjorde ett försök att ta tag i matchen i tredje perioden, men efter några minuter tog sig Frölunda samman och tog tillbaka kommandot.

Frölundas spel i powerplay har varit under all kritik under hösten. Mot Färjestad kom dock tre av de fyra målen just med en man mer på isen. Segern över Färjestad var en riktig laginsats från Frölundas sidan. Alla fyra femmorna fanns med i målprotokollet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".