Bättre stöd till särskilt våldsutsatta kvinnor

Stödet till vissa särskilt våldsutsatta kvinnor i Göteborg ska nu bli bättre, enligt en rapport till kommunstyrelsen. Men rapporten beskriver också satsningar som inte varit särskilt lyckade.

Den styrande majoriteten i Göteborg beställde för två år sen insatser för särskilt utsatta kvinnor.

Efter det har en kartläggning gjorts av kommunens och kvinnojourernas arbete och nu läggs en rad olika förslag.

För två år sedan hade Tillfället vid Partihallarna precis startat med bland annat en satsning på jourplatser för kvinnor i verksamheten Alma. Men tydligen var placeringen inte så lyckad - enligt rapporten ska Alma nu flytta till Dahlströmsgatan i Majorna för att skapa ett tryggare boende för kvinnorna.

Ett annat stöd som haltar är det aktivitetshus som kommunen i två år tänkt sig driva med Kyrknätet i Norrgården i Majorna. Nu sägs att kommunen får loss lokalerna tidigast nästa år.

Det behövs enligt rapporten också en ny strategi för att nå de kvinnor som är särskilt utsatta för våld i nära relationer - kvinnor i missbrukarmiljöer eller som har psykiska, intellektuella eller fysiska funktionshinder, eller finns i äldreomsorgen.

Därför planeras nu utbildningsinsatser för kommunanställda. Ett kunskapscenter ska också starta i centrala Göteborg för att ge råd åt både kommunens och västragötalandsregionens personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".