Pixbo vann ligacupen

Pixbos herrar kommer för alltid stå i innebandyns historieböcker som vinnare av den allra första ligacupen.

För i går vann Pixbo ligacupfinalen mot Dalen från Umeå med 8-7. Avgörandet kom i förlängningen efter att Pixbo hämtat upp ett tremålsunderläge.

Matchhjälte blev Christoffer van Manen med sitt segermål två minuter in på förlängningen.

-Jag såg att lagkamraterna inte var riktigt nöjda med mig när jag drog på mig en utvisning i slutet och Dalen kvitterade ju då. Så det var jädrigt gött att få avgöra sedan, säger Christoffer van Manen på telefon till TT.

Finalen såg ut att vara avgjord i slutet av andra perioden när Dalen ledde hemma i Umeå med 6-3. Men en halv minut före halvtidsvilan fick Pixbos Peter Runnestig tag i bollen och stod för matchens prestation. På Zorro-manér viftade han in göteborgarnas 6-4-reducering.

I tredje perioden kom Pixbo allt närmare. Ledningsmålet 7-6 - Andreas Berntssons tredje mål för kvällen - kom blott 41 sekunder efter kvitteringen.

Dalen gav emellertid inte upp och satsade allt i slutet för att nå en kvittering. Det var då Christoffer van Manen drog på sig en utvisning.

-Peder Bodén var på väg att göra mål så jag hade inget val, säger van Manen.

Kvitteringen kom i stället när van Manen satt utvisad. Hemmalagets poängkung Bodén spelade fram schweizaren Matthias Hofbauer som gjorde 7-7 en minut före slutsignalen.

Men Pixbo fick sista ordet när van Manen kom igen och blev hjälte.

-Härligt att bli historisk. Vi sade redan när säsongen började att cupen var ett av våra mål. Och att vinna en sådan här match kan betyda mycket när slutspelet börjar, säger van Manen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".