13 personer gripna vid husrannsakan mot Bandidos

Sammanlagt 13 personer greps imorse vid 13 olika husrannsakningar i Göteborg och Skåne mot mc-gänget Bandidos. De gripna är misstänkta för grovt bokföringsbrott, skattebrott och bedrägerier till en summa av 15 miljoner kronor.

Brottsligheten ska ha pågått under 2006 och 2007.

Insatsen var planerad en längre tid av flera olika myndigheter, bland annat Ekobrottsmyndigheten och länskriminalen i Skåne.

Det var 100 poliser som i morse slog till mot mc-gänget Bandidos och den ekonomiska brottslighet som dom misstänks för att ha regisserat. Totalt skedde 13 husrannsakningar och lika många personer med anknytning till Bandidos greps. Tillslagen skedde i Göteborg samt i trakten av Ystad, Helsingborg, Sjöbo och Malmö.

De gripna misstänks för omfattande ekonomisk brottslighet där man bistått underleverantörer i byggbranschen med svart arbetskraft. På det sättet tros minst 10 miljoner kronor ha undanhållits från skatt under 2006 och 2007.

Ekobrottsroteln i Göteborg och länskriminalen i Skåne hade förberett aktionen i dag i cirka ett halvår, säger chefen Henrik Malmquist till SR Malmöhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".