Åtta år för dråp ombord på segelbåt

Åtta års fängelse för dråp. Det blev domen för den 54-åriga kvinna som slog ihjäl sin man med en slägga och dumpade honom i havet utanför Tjörn från parets segelbåt.

Kvinnan ska även betala skadestånd till mannens mor och den kvinna mannen innan sin död beslutade att lämna 54-åringen för. De får 50 00 kronor vardera. Den dömda ska dessutom betala 73 500 kronor till mannens dödsbo.

Kvinnan var åtalad för mord vid Uddevalla tingsrätt men nekade till det under rättegången och ansåg att det som skett var en olyckshändelse - mannen hade halkat och slagit sig själv i huvudet. Kvinnan hävdade att hon trodde att han redan var död när hon slog honom med släggan och dumpade kroppen i havet.

Det var i oktober som den 54-åriga kvinnan kom in till småbåtshamnen i Almösund på Tjörn med en blodig segelbåt. Kvinnan berättade att en man hade ramlat i vattnet. Med hjälp av båtar och helikopter sökte sjöräddning av området och senare påträffades mannens livlösa kropp och då fattad polisen misstankar mot kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista