Misstänkt mässlingsmitta på Östra

Ett fall av misstänkt mässlingsmitta har upptäckts på förlossningsavdelningen på Östra sjukhuset i Göteborg. Sju personer har stängts av från arbetsplatsen och ett 40-tal familjer har kontaktats.

Av de personer som har befunnit sig i riskzonen för att bli smittade är det mellan 15 och 20 som saknar eller har otillräckligt skydd mot mässlingvirus, skriver Göteborgs-Posten.

Samtliga, både vuxna och barn, fick i helgen behandling i förebyggande syfte. Detta trots att man inte är säker på att det verkligen rör sig om mässling.

-Nej, vi hade inte tid att vänta på odlingssvar, säger smittskyddsläkare Ann Söderström till GP.

Det var i mitten av förra veckan som man började misstänka att det kunde röra sig om mässlingsmitta sedan en person insjuknat i en virussjukdom. Denna person hade tidigare vistats på akutmottagningen samtidigt som en flicka som insjuknat i mässling.

Samtliga personer som har befunnit sig på förlossningsavdelningen samtidigt som den insjuknade personen kontaktades och alla som inte hade något skydd har fått behandling med gammaglobulin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista