Översvämningar och tågstopp i stormens spår

Vid 19-tiden stängdes Älvsborgsbron av och den kraftiga vinden har skapat översvämningar i och kring Göteborg. Även tågtrafiken är drabbad.

I Västsverige berörs Bohusbanan och sträckorna Göteborg-Karlstad, Göteborg-Värnamo, Uddevalla-Borås och Falköping-Nässjö.

Ett X2000-tåg som skulle avgå från Stockholm till Malmö under fredagskvällen går bara till Linköping på grund av stormen. Några ersättningsbussar blir det inte eftersom SJ inte kunde få tag på något bussbolag som ville köra, meddelade presstjänsten till TT.

Vinden kommer att nå sin kulmen kring klockan 19-20, bedömer SMHI. Det betyder att vattnet kommer att stiga 120-150 centimeter över det normala vattenståndet.

 

I Göteborg stängdes Älvsborgsbron av runt 19-tiden och i de centrala delarna har vattnet pressats upp över Frihamnspiren och kajkanten vid Operan. Även den lägsta delen av Korsgatan i centrala Göteborg är täckt av flera decimeter vatten, liksom Södra Hamngatan.

I Gårda vid gamla arbetsförmedlingen har Mölndalsån runnit upp på gatorna runtomkring, även vid Feskekörkan har Rosenlundskanalens vatten gått upp på parkeringsplatsen.

Både på Orust och Marstrand rapporteras om översvämmade vägar, där bilar sitter fast i vattnet.