Friande domar för IFK-supportrar

Det blev friande domar i tingsrätten för de elva supportrar till IFK Göteborg som åtalats för grov misshandel av sex Hammarbyfans.
Händelsen inträffade i närheten av Gamla Ullevi före en allsvensk match i augusti 2001. En av Hammarbysupportrarna fick livshotande skador och men för livet. Göteborgs tingsrätt finner det inte bevisat att de åtalade haft tillhyggen och utövat våld som åklagarna påstått. Sex av de åtalade anses ha deltagit i en så kallad rusning, riktad mot Hammarby-supportrar. Rusningen slutade med att några Hammarbyfans blev misshandlade, men tingsrätten anser det inte klarlagt om just de sex åtalade varit inblandade i misshandeln. Tingsrätten är delvis kritisk mot den förundersökning polis och åklagare lagt fram. Rätten finner ''visst fog'' för de åtalades invändningar om att förundersökningen ''inte har bedrivits med tillräckliga krav på saklighet och objektivitet''. (TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".