Foto: Scanpix

Nya fotbollsarenan 150 miljoner kronor dyrare

Kostnaden för arenan som ska ersätta Gamla Ullevi landar på 335 miljoner kronor, drygt 150 miljoner kronor mer än den summa som nämndes för fyra år sedan.

Men Jan-Åke Johansson, som är projektansvarig för fotbollsarenan, tycker inte att man kan jämföra siffrorna då och nu. Bland annat på grund av högre prisläge i byggbraschen och förbättringar av arenan. 

De förbättringar som Jan-Åke Johansson syftar på innefattar bland annat förändringar i arkitekturen och att arenans hörn byggts ihop, vilket gör att ytterligare drygt 1000 personer får plats på läktarna.

Men att man efter hand gjort förändringar som påverkat kostnaden för bygget är något som det moderata kommunalrådet Susanna Haby reagerar mot.

Kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson tycker att 335 miljoner för fotbollsarenan är mycket pengar, men att slutnotan blivit dyrare är inget som kommer drabba Göteborgs skattebetalare, säger Göran Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista