Inga planer på stora lägenheter

Trångboddhet har hamnat på dagordningen sedan nu även regler mot detta införts i Göteborg. 

Men när fastighetsnämnden och Sveriges byggindustrier på torsdagen visade upp nya stora byggprojekt i Göteborg lyste typen av lägenheter som skulle kunna passa för tolv, tretton personer med sin frånvaro.

När fastighetsnämnden och Sveriges byggindustrier visade upp några av de pågående byggprojekten i Göteborg, till exempel vid Västra Eriksberg syntes inga stora hyreslägenheter som skulle kunna vara lämpade för de trångbodda familjer som hamnat på agendan.

Tidigare i veckan fattades beslut om att Göteborg likt Södertälje och Landskrona inför regler mot trångboddhet. Till exempel får max fyra personer bo i en tvåa.

Enligt en rapport från Boverket bor 16 procent trångbott i Göteborgsregionen. Då menas max en person per rum exklusive kök och vardagsrum och Owe Nilsson inser att det i nuläget inte räcker med de åtgärder som hittills gjorts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".