Lösning på gång för populär trädgård

Nu verkar det finnas en lösning på hur Lärjeåns trädgårdar i Gunnared ska kunna leva vidare. Flera intressenter vill driva verksamheten och i maj ska stadsdelsnämndens politiker förhoppningsvis kunna fatta beslut om vem som ska ta över i år.

Men det innebär också att verksamheten kommer igång senare än vad som var tänkt.

Eshag Kia är socialdemokratisk ordförande i stadsdelsnämnden.

– Vi ska ha ett öppet Lärjeåns trädgårdar och det ska bedrivas verksamhet där som förr, säger Eshag Kia.

Men det har dragit ut på tiden, när det gäller att bestämma vad som ska hände med det populära utflyktsstället i Gunnared. Ärendet är en långdragen historia, där den senaste turen var att stadsdelsnämnderna Gunnared och Lärjedalen tillsammans med de kommunala nämnderna park och natur och kretsloppsnämnden bestämde sig för att driva verksamheten.

Men parterna kom inte överens och därför har politikerna i Gunnared fattat ett nytt beslut. Nu finns det sex intressenter, och till nästa sammanträde i maj ska tjänstemännen i Gunnared ta fram förslag på vilken av dem som kan passa bäst och som kan sätta igång verksamheten i trädgården under maj månad även om det blir sent, säger Eshag Kia.

– Den aktören som blir vald måste ha lite tid att förbereda sig.

Politikerna har också bestämt sig för att redan nu inleda upphandlingsprocessen inför nästa år. Allt för att undvika förseningar då också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".