Fler patienter till akuterna på vårdstrejkens första dygn

Akutmottagningarna vid Mölndals sjukhus och Sahlgrenska har fått ta emot kännbart många fler patienter under det dygn sköterskor vid Östras akut har strejkat. Men när Partillebon Nils Granberg sökte akut på Östra och hänvisades till Mölndalsakuten vid lunchtid satt bara ett fåtal patienter i väntrummet.

Ambulanser till Östra har fått dirigeras om. Kirurgpatienter och offer för så kallat högnergivåld hamnar på Sahlgrenska och medicinpatienterna på Mölndal.

Det har inneburit 30 ambulanser extra till Mölndals akutmottagning säger dess verksamhetschef Fredrik Bååthe.Han vill inte uttala sig ännu eftersom organisationen är så skör så här i början av strejken men talar om dedikerat arbete från alla alltså att man arbetar entusiastiskt och målmedvetet och att man klarar sig med hjälp av läkare och undersköterskor från Östra.Strejkvakterna Birgitta Lange och Anna Darj får inte stöd av Tamed Tyson som fick ta sig från Östras akutmottagning till Mölndals för att se till sin skadade hand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".