Stormöte om framtida sjukhus

Om cirka tre år beräknas Angereds sjukhus vara färdigbyggt. Men redan igår, onsdag, fick invånarna i de nordöstra stadsdelarna chansen att ställa frågor till representanterna för det nya sjukhuset.

Silvia Persson kommer ursprungligen från Uruguay, men har bott i Angered under många år. Hon menar att Angered är i stort behov av ett sjukhus. Många vet inte var de ska vända sig när de blir sjuka säger hon. Därför är närheten till sjukvården extra viktig.

– Det kan ju vara så att man kommer från en annan kultur eller om man är ung då kan det ju vara jättebra att veta vart ska jag gå, vad ska jag göra nu, säger Silvia Persson.

Marianne Olsson som är projektledare för Angereds närsjukhus, var på plats i Blå stället igår för att informera och svara på frågor.

– Vi skulle vilja bygga in ett arbetssätt som innebär att vi hela tiden jobbar med dialog med befolkningen. Så det här är egentligen början på ett sätt att försöka hitta arbetsmetoder för att ständigt ha en dialog med våra kunder och patienter, säger Marianne Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".