Nytt centrum ska lindra smärta

Smärta är den vanligaste sjukskrivningsorsaken i nordöstra Göteborg. Men nu ska ett nytt smärtcentrum råda bot på problemen. För idag invigdes ett smärtcentrum vid Angereds Närsjukhus.

Det är en fullskalig specialistmottagning inom smärtbehandling som ska komplettera de befintliga behandlingar som primärvården bedriver av patienter i Nordost.

- Det känns som det här kommer bli riktigt bra när det står klart, sa Cecilia Andersson, ledamot i hälso- och sjukvårdsutskottet i Västra Götalandsregionen som invigde centrat.

Den nya mottagningen ligger på Triörgatan precis intill Angereds Torg i lokaler som kommer att rymma Angereds Närsjukhus till dess att det nya sjukhuset står klart 2011. Smärtcentret vänder sig till boende i Bergsjön, Gunnared, Lärjedalen och Kortedala.

Just smärta är den vanligaste sjukskrivningsorsaken i hela Nordost och problemen är utbredda enligt Folkhälsoinstitutet.

Daniel Westerberg
daniel.westerberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista