Mutmisstänkt trafikinspektör släppt ur häkte

Den trafikinspektör som misstänks för att ha tagit emot pengar för att godkänna uppkörningar har släppts ur häktet i Göteborg.

”Men misstankarna kvarstår och förundersökningen kommer att fortsätta”, skriver statsåklagare Nils-Eric Schultz i sitt beslut till Göteborgs tingsrätt.

Även de två personer som suttit häktade misstänkta för grov bestickning har släppts. Därmed har samtliga fyra inblandade i utredningen försatts på fri fot.

Enligt Nils-Eric Schultz, som hävde häktningarna på torsdagen, har så mycket om brottsligheten nu framkommit att han inte längre anser att någon av de misstänkta på fri fot kan försvåra sakens utredning.

”Jag kan heller inte hävda att annat skäl för häktning föreligger”, skriver han.

Trafikinspektören misstänks för att i flera års tid ha tagit emot mutor i samband med uppkörningar. Sammanlagt kan det röra sig om hundratusentals kronor.

Inspektören greps i början av mars efter att ha polisanmälts av sin arbetsgivare, Vägverket, och häktades misstänkt för grovt mutbrott. Trafikinspektören erkände sig senare skyldig till mutbrott av normalgraden.

De tre andra i utredningen misstänks ha lämnat pengar till inspektören för att  få körkortsaspiranter godkända.

(TT)