Många intryck på dans- och teaterfestivalen

I augusti det dags för den åttonde upplagan av Dans och Teaterfestivalen i Göteborg. Stadens scener fylls av dans och teater från hela världen.

Mellan den 15 och 24 augusti kan göteborgarna avnjuta dans och teater från hela världen. Det blir bland annat lindans i cirkustält vid Röda Sten, gruppen Gob Squad spelar in en film i realtid, framför publikens ögon. Ett tyskt konstnärskollektiv presenterar i en föreställning världens minsta stad. Men det blir också dansperformance där fyra personer hänger i mekaniska konstruktioner i luften och utför avancerade piruetter ovanför publikens huvuden. Evenemangen äger rum på flera olika scener och på Röhsska muséet.

Genom att köpa festivalkortet för 180 kronor kan man delta i alla aktiviteter där samt se föreställningarna för halva priset.

I år gör streetdancen entré på festivalen, något som streetdansaren Kwok-Sun Yuen ser som jätteviktigt för att öka förståelsen mellan de olika dansformerna.

– Jag tycker att streetdance har förknippats mycket med ungdomskultur, men samtidigt så är ju streetdance en scenkonst precis som vilka andra dansformer som helst. Jag tror på att avståndet kommer minskas, säger Kwok-Sun Yuen.