HBT-festival för andra året

För andra året i rad arrangeras HBT-festivalen, en festival med fokus på homo-, bi- och transfrågor. Den 29 maj drar festivalen igång.

Festivalen arrangeras på initiativ av Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Blå Stället, Pustervik, Röhsska museet och Världskulturmuseet.

Festivalen äger rum den 29 maj till den 1 juni på 13 olika arenor och har 90 olika programpunkter.

Bland annat kommer man att följa upp förra årets paneldebatt på Stadsteatern, då ett tvärpolitiskt HBT-nätverk bildades bland Göteborgs politiker. Och på Världskultumuseet kan man få veta mer om queeraktivism.

– Tycker det ska bli väldigt spännande att gå på en workshop som hålls av två queeraktivister som kommer från Namibia, säger projektledaren Eddie Mio Larsson.

Han tycker att klimatet för HBT-personer i Göteborg är hårt, men tror att en festival kan hjälpa till så att det blir ett bättre klimat. Den visar att HBT-personer är stark som grupp och kan leda till en större acceptans

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista