Enträget sökande gav jobb

Rullstolsbundne och nackskadade Tommy Steinbach fick till slut jobb. Västekot har tidigare berättat om Tommy Steinbach som sökt mängder av jobb men inte fick något.

Men nu, som provanställd, är det snart dags att släppa det datorprogram han utvecklat - ett program för att lättare hitta olika slags dokument i datorn.

– Nu känns det ganska bra, ska i veckan släppa programmet för sluttestning så får vi väl se om det går att sälja, säger Tommy Steinbach.

– Jag har kämpat för ett jobb i fem år. Det är otroligt kul men det har ju varit otroligt jobbigt, säger Tommy Steinbach.

Efter 500 sökta jobb, ett 20-tal intervjuer så blev det först arbetsträning och numera då provanställning på en mindre it-firma.

– Jag tycker vi inte så här långt har mött några svårigheter mer än de ständiga kontakter som måste göras med myndigheter, säger Hans Jacobsson som är vd på det IT-företag där Tommy Steinbach arbetar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista