Vårdkonflikten

50 inställda operationer i Frölunda

Idag klockan tolv inleddes varsel tre i sjukvårdskonflikten och den här gången finns inget slutdatum. På Frölunda specialistsjukhus gick cirka 60 sjuksköterskor ut i strejk och den kommande veckan har man ställt in 50 operationer.

Vårdförbundets förtroendevalda Eva Paxlind inledde varslet med att tejpa upp röda strejkplakat på Frölundasjukhusets entredörrar.

- Det känns jättebra att sätta upp dom, det är lite symbolisk handling i detta, att alla ser att ny är det strejk på Frölunda sjukhus, säger Eva Paxlind.

Fullt stöd
I entrén på Frölunda sjukhus sitter 94-åriga Margareta Svensson och väntar på färdtjänsten, och trots att hon kanske drabbas av en inställd starroperation ger hon sjuksköterskorna sitt fulla stöd.

- Jag tycker att det är bra att de strejkar. Dom kan inte gå med låga löner. Jag stödjer faktiskt detta, säger Margareta Svensson.

Fortsatta samtal
Totalt går 650 sjuksköterskor i Västra Götalandsregionen ut i strejk. Vårdcentralerna i Floda och Lerum är två ställen som berörs. De är öppna, men utan sjuksköterskor.

Samtidigt intensifieras kontakterna mellan Vårdförbundet och Sveriges kommuner och landsting. Redan p åtisdagkvällen skulle man träffas igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista