Vårdkonflikten

Flera dispenser inför nya vårdvarslet

Det är nu klart att arbetsgivaren får dispens från några av de varsel som vårdförbundet lagt och som träder i kraft på torsdag.

Det gäller bland annat de medicinska akutvårdsavdelningarna på Mölndal och Östra där vårdförbundet och arbetsgivaren kommit överens om att inte ta ut en del av vårdplatserna i strejk.

Flera vårdplatser på infektionskliniken på Östra undantas också från strejkvarslet precis som en kirurgavdelning för cancerpatienter på Östra sjukhuset.

Inför det kommande fjärde varslet pågår nu arbete med att flytta över patienter från sjukhusen i Göteborg till sjukhusen i närområdet, bland annat Borås, Skene och Alingsås.

Enligt Ann-Christine Andersson, presschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset kommer cirka 100 patienter att behöva flyttas till andra sjukhus. Och förflyttningarna har alltså redan börjat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".